Web Analytics Made Easy - Statcounter

کانون فرهنگی هنری مسجد امام علی (ع)، به منظور احیا و ترویج تلاوت دعای ابوحمزه ثمالی مدت ۴ سال است که به شکل مستمر در طول سال هر سحر دعای ابوحمزه ثمالی را برگزار می کند.

خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ» (التوبة - آیه 18 )؛ مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می کنند و زکات می دهند و جز از خدا نترسیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید است آنان از هدایت یافتگان باشند.

در صدر اسلام مساجد علاوه بر جایگاه عبادی، مکانی برای حل مشکلات و انجام فعالیت های اجتماعی مردم بوده اند و هم اکنون نیز مساجد با داشتن کانون های فرهنگی هنری مشغول انجام فعالیت های مسجد محور هستند.

جنوب کرمان متشکل از هفت شهرستان جنوبی است و در این منطقه قریب ۴۵۰ کانون فرهنگی و هنری در حال فعالیت هستند.

کانون های مساجد جنوب کرمان، بستر مناسبی را برای جذب و مشارکت نوجوانان و جوانان به منظور انجام فعالیت های قرآنی، فرهنگی و هنری در مساجد فراهم کرده اند.

شهرستان جیرفت، یکی از هفت شهرستان جنوبی است که دارای ۹۰ کانون فرهنگی هنری و ۱۰ کانون تخصصی مساجد است.

 

 

 

مسجد امام علی (ع) واقع در شهر جیرفت، دارای کانون فرهنگی هنری و نیز کانون تخصصی ایثار و شهادت است.

 

 

 

وارد حیاط مسجد امام  علی (ع) که می شوی، چیزی که در ابتدا جلب توجه می کند، کودکان شادی است که فارغ از هیاهو و مشکلات روزمره بزرگسالان روی حیاط  مسجد مشغول دوچرخه سواری هستند و به سوی دیگر حیاط این مسجد که می نگری، تعداد دیگری از کودکان در سمت چپ مشغول سرسره بازی هستند، از شادی و نشاط این کودکان به وجد می آیی سپس ساختمان آجر سفال مسجد را می بینی که در مقابل آن ساختمانی کوچکی قرار دارد که تابلوی کانون فرهنگی هنری مسجد امام علی(ع) بر دیوار نصب شده است.

 

 

 کانون فرهنگی هنری امام علی(ع) شهر جیرفت، یکی از کانون های فرهنگی هنری مساجد در جنوب کرمان است که در سال 1389 تأسیس شده است.

 

 

 

 

حسن بهرامی مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی(ع) شهر جیرفت، یکی از فرهنگیان و فعالان قرآنی شهرستان جیرفت است که با هدف جلب رضایت خداوند و انجام فعالیت های قرآنی و فرهنگی در این کانون خدمت می کند.

 

 

 

در ادامه خبرنگار خبرگزاری شبستان، در خصوص فعالیت های کانون فرهنگی هنری امام علی (ع) شهر جیرفت، با حسن بهرامی، مدیر مسئول کانون امام علی (ع)، در گفت و گو کرد.

 

 

 

 

«حسن بهرامی» مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی(ع) شهر جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: مدت 4 سال است که به همت این کانون، مناجات سحر همراه با قرائت دعای ابوحمزه ثمالی،  به شکل مستمر در طول سال از ساعت 2 الی 3 بامداد در مسجد امام علی (ع)  برگزار می شود.

 

 

 


حسن بهرامی، افزود: اوایل با تعداد اندکی دعای ابوحمزه برگزار می شد اما رفته رفته مردم بیشتری برای شرکت در این مراسم هر سحر به مسجد می آیند.

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی (ع)، بیان داشت: در راستای ترویج مفاهیم نهج البلاغه، جلسه تفسیر این کتاب ارزشمند، بعداز نماز عصر توسط حجت الاسلام سعادت فر امام جمعه جیرفت، برگزار می شود.

 

 

 


وی، ادامه داد: در ماه رمضان، از ساعت 13الی 14 طرح جمع خوانی قرآن کریم در مسجد اجرا می شود.

 

 

 

 

بهرامی، اظهار کرد: بیان مسائل شرعی نیم ساعت قبل از اذان مغرب و عشاء یکی دیگر از برنامه های این ماه رمضان است.

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی (ع)، بیان داشت: یکی دیگر از فعالیت های این کانون در حوزه ورزش، برگزاری کلاس فوتسال ویژه جوانان مسجدی است و قرار است در این ماه مبارک، جام رمضان برگزار کنیم.
وی، مطرح کرد: هر روز بعد از اقامه نماز صبح، والیبال برگزار می شد اما در ماه مبارک رمضان برگزار نمی شود و ان شاء الله بعد از اتمام ماه مبارک، این ورزش را ادامه می دهیم.

بهرامی، اظهار کرد: هر شب از روزه داران با افطاری ساده پذیرایی می کنیم.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی (ع)، اضافه کرد: برنامه های شب های قدر نیز مانند سال های گذشته به قوت خود باقی است و قطع به یقین با شکوه برگزار می شوند.
وی، ادامه داد: برای برگزاری مراسم ها از ظرفیت بچه های مسجدی کانون امام علی(ع) بهره می گیریم و قاریان و مداحان از بچه های مسجد هستند.
بهرامی ، بیان داشت: به منظور تشویق نوجوانان، هر روز قرائت یک صفحه از جزء سی قرآن کریم به این قشر از بچه های مسجدی اختصاص دارد.

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی (ع)، اظهار کرد: همواره حضور بچه های مسجدی کانون امام علی(ع) در راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر پررنگ است و امسال نیز قطع به یقین حضورشان بیشتر از سال های گذشته نیز می شود.

وی، عنوان کرد: در ایام ولادت و شهادت اهل بیت علیهم السلام، ایستگاه صلواتی بالغ بر 15 غرفه از جمله دندانپزشکی، آپاراتی، کفاشی، آرایشگری، بسته های فرهنگی و غیره برگزار می کنیم.
بهرامی، ابراز داشت: در راستای آموزش تلاوت صحیح، شب های چهارشنبه کلاس قرآن برگزار می شود.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی (ع)، اضافه کرد: این کانون قریب 3 سال متوالی است که اقدام به راه اندازی کاروان پیاده روی مشهد مقدس می کند و امسال نیز قرار است به مناسبت میلاد حضرت رضا علیه السلام (25 تیر) حرکت کند.
وی، در ادامه افزود: این کاراوان از جیرفت با اتوبوس حرکت می کند و از تربت حیدریه به صورت پیاده تا حرم مطهر امام رضا علیه السلام، پیاده روی می کند.
بهرامی، ابراز داشت: چندین سال متوالی است که مراسم معنوی اعتکاف ویژه برادران در این مسجد برگزار می شود و حضور و فعالیت بچه های مسجدی در این مراسم چشمگیر است.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام علی (ع)، افزود: امسال با توجه به این که مراسم معنوی اعتکاف هم زمان با سال تحویل شد، به همت بچه های مسجد، سفره هفت سین در مسجد امام علی(ع) گسترده شد..

بنابراین گزارش در ادامه، خبرنگار خبرگزاری شبستان، در خصوص فعالیت های کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، که در مسجد امام علی(ع) شهر جیرفت واقع شده است، با عارف رشیدی، مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، گفت و گو کرد.

«عارف رشیدی » مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: تهیه کلیپی از کتاب رستاخیز، یکی از فعالیت هایی است که در حال حاضر به مناسبت ماه رمضان، در دست اقدام است.

عارف رشیدی، افزود: کار تدوین و صداگذاری این کلیپ، توسط بچه های مسجدی کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان انجام می شود و قرار است این کلیپ در شب های قدر پخش شود.

مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، در ادامه اضافه کرد: این کلیپ در سه فصل تولید، و بهشت، جهنم و قیامت را با توجه به آیات قرآن کریم به تصویر می کشد.

وی، ابراز داشت: در شب میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام، ایستگاه صلواتی راه اندازی و یکسری بسته های فرهنگی توزیع کردیم.

رشیدی، ابراز داشت: از سایر فعالیت های این کانون، همکاری با برگزار کنندگان یادواره شهدا و نیز راه اندازی دسته های عزاداری در ماه محرم است.

مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، بیان داشت: در طول سال سعی می کنیم بچه های مسجد را به  اردو و نیز سینما ببریم.
وی، ابراز داشت: صبح روزهای فرد هفته، تفسیر قرآن کریم ویژه بزرگسالان و هر جمعه نیز دعای ندبه ویژه عموم برگزار می کنیم. 
رشیدی، عنوان کرد: برگزاری مسابقه با موضوع زندگی و وصیت شهدا یکی دیگر از این فعالیت هایی است که این کانون در به منظور اطلاع مردم از زندگی و وصیت شهدا انجام می دهد.
مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت، اضافه کرد: یکی از طرح های ابتکاری که تاکنون انجام داده ایم، طرح « دمی با شهدا» است که در این برنامه، پنج شنبه هر هفته بعد از نماز صبح توسط یکی از راویان جنگ، خاطرات زندگی و رشادت های یکی از شهدا، روایت می شود.

وی،اظهار کرد: طرح کتاب خوانی، یکی از فعالیت های  این کانون تخصصی است، در این طرح کتاب های شهدا به صورت هفتگی و رایگان در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.
رشیدی، ادامه داد: تنها مشکلی که وجود دارد، کلیه کتاب های موجود در کتابخانه کانون امام علی(ع) با موضوع زندگی شهدا خوانده شده و کتاب جدیدی برای امانت دادن، وجود ندارد.

مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، بیان داشت: یکی دیگر از فعالیت های این کانون، در حوزه ورزشی این است که هر شب ساعت 21 و سی دقیقه پیاده روی و دوچرخه سواری از مقابل مسجد تا میدان امام حسین علیه السلام انجام می شود. 
وی، اضافه کرد: این برنامه در راستای تقویت روحیه بچه های مسجدی به منظور بهتر انجام دادن فعالیت های روزانه انجام می شود. 
رشیدی، ابراز داشت: هم اکنون قریب 30 مؤذن و مکبر در رده سنی نونهالان داریم که اکثریت مجری، مؤذن و یا مکبر هستند .
مدیر مسئول کانون تخصصی ایثار و شهادت جنوب کرمان، بیان داشت: بالغ بر 30 نفر از بچه های مسجدی، به عنوان طلبه جذب حوزه های علمیه و بالغ بر 20 نفر نیز جذب نیروهای نظامی و انتظامی شدند که این ها رویش های این مسجد هستند که نشان از پویایی این مسجد دارد.
وی، اضافه کرد: تعدادی از بچه های مسجد رتبه های برتر دانشگاه را کسب کرده و مشغول تحصیل در رشته های پزشکی و تربیت معلم هستند.
رشیدی، در پایان، اظهار کرد: با توجه به حس انسان دوستانه و احساس تکلیف، بنده و ۴ نفر از بچه های مسجد به کمک مردم سیل زدگان لرستان و پل دختر رفتیم.

 

پایان پیام/586

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان اصفهان مجلس موزه کانون های مساجد مسجد خبرگزاری شبستان خراسان جنوبي اسید پاشی بیرجند بچه های مسجد ماه رمضان جیرفت جنوب کرمان فعالیت های مسجدی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!

جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه‌های شمال غربی که مملو از قطعات سفال، تکه‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس‌کوچه‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰ هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌ها و دارایی‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل‌های آینده حفظ خواهند شد؟

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گور‌های باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

دیگر خبرها

  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)